Търсене
Начало » Новини
05 януари 2017

Избраха победител в конкурса за обновяване на Младежкия дом

Проектът на архитектите Петър Стефанов, Виктория Иванова и Елица Коева бе класиран на първо място в конкурса за изработване на идеен архитектурен проект за обща визия, изграждане на достъпна среда, ремонт и преустройство на Младежкия дом в града. Конкурсът бе организиран от Община Варна и местната структура на Камарата на архитектите в България, като целта бе цялостно обновяване на сградата във връзка с избора на Варна за Европейска младежка столица през тази година. 

 
За участие в конкурса бяха подадени 10 проектни предложения. Шестчленно жури определи победителите, като водещите критерии за подбор бяха отличителна визия, бърза реализация, устойчивост по отношение на архитектурния облик и използваните материали.
 
В конкурса на второ място се класира проектът на арх. Нона Цекова и арх. Цветан Цеков, а на трето място – проектът на арх. Венцислав Неделчев. За победителите са предвидени парични награди. Предстои възлагане на следваща фаза на проектиране – технически архитектурен проект и работни детайли

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.