Търсене
Начало » Новини
01 март 2017

Събират в сборник ученическите есета „Защо искам да остана във Варна“

 

Събират в сборник ученическите есета „Защо искам да остана във Варна“

40 ученици, участвали в конкурса за есе на тема „Защо искам да остана във Варна“, се срещнаха днес с кмета Иван Портних.  „Много съм впечатлен от Вашите есета! Прекрасно е, че във Варна имаме толкова талантливи, умни, грамотни и одухотворени млади хора, които обичат своя град и могат интелигентно да се мотивират защо искат да останат тук.  Благодаря на организаторите за конкурса. Поздравявам отличените автори на есета, но за мен са ценни всички! Затова поемам ангажимент да ги издадем в сборник“, обърна се към децата кметът.
 Той сподели, че по повод титлата  „Варна – Европейска младежка столица“, е започнал обиколка на варненските университети, за да чуе от първо лице мнението на студентите за това как виждат развитието на Варна.  „Радвам се, че днес сте тук, за да споделите и Вие своите идеи“, каза кметът.
На срещата присъстваха организаторите на конкурса – Медийна група „Черно море“, представители на журито, много преподаватели. Учениците имаха възможност да задават въпроси на кмета. Те предложиха изграждане на повече спортни площадки, в гимназиите да има кариерен консултант, повече сигурност и активна превенция по отношение на разпространението на наркотици в района на училищата.
 Кметът пое ангажимент да предаде изискванията им към дирекция „Превенции“ и ОД на МВР. „Що се отнася до спортните площадки – радвам се, че сме на едно мнение. Осъзнали сме тази необходимост и сме заложили средства за изграждането на 110 в обхвата на града ни. Пилотно до края на март в 10 училищни дворове, ще направим футболни и баскетболни игрища и мултифункционален стрийтфитнес. Бъдете убедени, че в тази посока работим изключително активно“, каза Иван Портних.
В края на срещата кметът подари плакети на класираните на първите три места ученици – І място - за Радина Узунова – I EГ, ІІ място - за Виолета Богданова – 11 клас ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, и ІІІ място - заа Анжелик Антониу –  ГПЧЕ „Йоан Екзарх“. Всички автори на есета получиха специална юбилейна монета с логото на „Варна – Европейска младежка столица“.
  

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.