Търсене
Начало » Новини
02 март 2017

Променят движението около ОУ „Стефан Караджа“, бул. „Република“ и ул. Кольо Фичето“

Променят движението около ОУ „Стефан Караджа“, бул. „Република“ и ул. Кольо Фичето“

Промяна на организацията на движение, съгласувана и одобрена от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР, ще бъде въведена през предстоящата седмица съгласно кметска заповед.  Тя се отнася за улиците ул. „Кюстенджа“, ул. „Тулча“ и ул. „Топрахисар“. Ново кръгово кръстовището ще има на бул."Република" и ул. "Кольо Фичето", съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.Точната дата за промените ще бъде съобщена допълнително.
 
Новата организация на движението предвижда улица „Кюстенджа“ да смени режима си на работа от двупосочен в еднопосочен. Същото се отнася и за ул. „Тулча“. По този начин ще се обслужва ефективно, лесно и бързо районът около ОУ „Стафан Караджа“. Влизането за достъп на района ще се осъществява чрез ляв завой от ул. „Брегалница“ към ул. „Кюстенджа“, която е еднопосочна в цялата си дължина. Пресичайки ул. „Братя Бъкстон“, улицата продължава, заобикаляйки читалище  „Отец Паисий“. Следва ул. „Тулча“, която отново ще бъде с еднопосочен режим на движение.
Продължаването се осъществява чрез ул. „Топра хисар“, която има изход на ул. „Брегалница“. Всички улици, които се намират между тези с променена организация на движение, а именно - ул. „Тодор Димов“, ул. „Полковник Свещаров“ и ул. „Братя Бъкстон“, запазват съществуващата организация на движение.
 
Нова организация на движение ще има и на кръстовището на бул."Република" и ул. "Кольо Фичето", където ще се оформи кръгово кръстовище, по плана на Западна промишлена зона. Към момента кръстовището е с много голяма площ, което го прави трудно за регулиране. Множество нарушения от водачите на МПС са ежедневно наблюдавани, които са предпоставка за пътно-транспортни произшествия. С настоящия проект се дава възможност да се намалят нарушенията, което ще повиши безопасността на движение, преминавайки през кръстовището.
Оформя се кръг с малък вътрешен радиус – 12 метра и ширина на платното 6 м. В кръга ще се оформи само една лента за движение, съгласно изискванията на Наредба 2/2004г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи в урбанизираните територии. Осигурено е и напречното пешеходно пресичане на две места по бул."Република" - едното е в близост до вход-изхода от магазин "Практикер" и като продължение на ул."К.Фичето", леко изместено. Новата организация се явява временна до изграждането на западното платно на бул."Република" и реализиране на уличната регулация в краен етап.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.