Търсене
Начало » Новини
07 март 2017

Кметът Иван Портних награди златните момичета

 

Плакет и роза получиха състезателките от националния ансамбъл по художествена гимнастика от кмета на Варна Иван Портних.  „Мили момичета, златни момичета, благодаря Ви, че зарадвахте цяла България с медалите от Русия! Гордост за нас е, че в новото попълнение на българските грации отново има силно варненско присъствие! Благодаря на треньорите за отличната мотивация и подготовка! За нас ще бъде чест да бъдете посланици на Европейската младежка столица по света!“, каза кметът.  
Симона Дянкова, (състезател на СКХГ Чар - ДКС Варна),  Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ели Бинева и Теди Александрова,  с треньор Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска, спечелиха първото си злато в съчетание с обръчи по време на Гран при на Русия. Отборът грабна и два сребърни медала-  в многобоя, както и на три топки и две въжета. В момента ансамбълът тренира край Варна и се готви за Световното първенство през 2018 г.   
Златния си медал от световното по гимнастика в Сараево от 1989 г. пък подари на кмета Филипа Филипова – варненка, и едно от златните момичета на България.  „Благодаря за жеста към нашия град! Този медал ще бъде ново попълнение в музея на спортната слава на Варна, където има още много място за бъдещите отличия на нашите спортисти“, каза Иван Портних.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.