Търсене
Начало » Новини
07 април 2017

Варна покани председателя на Европейския парламент Антонио Таяни

Варна покани председателя на Европейския парламент Антонио Таяни 

Официална покана до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни отправи кметът на Варна Иван Портних. „Вашето посещение ще бъде знак за подкрепа на младежките политики и на утвърждаването на Варна като град с огромен потенциал за развитие, с който България и Европа се гордеят!“, се казва в писмото. Заедно с юбилейна монета и специална пощенска марка, писмото бе връчено на Емил Радев, евродепутат от ЕНП.  „Аз съм особено горд да предам тази покана на г-н Таяни, който е голям приятел на България и на Варна. Той беше тук преди няколко години и оттогава споменава нашия град като много красив, модерен, на нивото на Монако. Ще бъде удоволствие да посрещнем председателя на ЕП във Варна по време на титлата Европейска младежка столица“, каза Емил Радев.

Малко по-рано Пламена Маринова – зам.-кмет на Община Варна, и Георги Янакиев- регионален директор на управление „Североизточен регион“ на „Български пощи“ ЕАД, валидираха официално пощенска марка „Варна – Европейска младежка столица 2017“.  Със заповед на министъра на транспорта тя ще бъде пусната в употреба със специален пощенски печат. Тиражът е 11 000 броя, с номинална стойност 1 лев. Автор на изданието е проф. Георги Янков.

„С тази марка българската пощенска администрация дава своя принос за популяризирането на титлата Варна – Eвропейска младежка столица.  Единодушно приехме предложението за издаването й, за да привлича младите хора към филателното колекциониране“, каза Георги Янакиев.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.