Търсене
Начало » Новини
11 април 2017

Молдова с интерес за бизнес форум във Варна

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н. Пр. Щефан Горда, извънреден и пълномощен посланик на Република Молдова в Република България. На срещата присъства и зам.-кметът Пейчо Пейчев.

Иван Портних запозна своя гост с инвестиционните проекти на Община Варна – включително с работата по създаването на двете индустриални зони - около Варненско езеро и на острова. "Вярвам, че това е стъпка в правилната посока за привличане на бизнеса и дългосрочна визия за развитието на региона", каза кметът. Той сподели още, че  темпът, наложен през последните 3 години,  ще бъде много по-активен. "Тази година във Варна ще вложим близо 420 млн. лв., от които 270 млн. лв. са от бюджета и 150 млн. лв. по европейски проекти.“, обясни Иван Портних. 

„Република Молдова се стреми към членство в Европейския съюз, поради което Вашият успешен опит при работата на европейски приоритети е ценен за нас. Със сигурност ще има интерес от молдовски инвеститори към индустриалните зони, ще се радваме да работим съвместно в тази сфера", каза посланик Щефан Горда. Той заяви, че е готов да съдейства за организиране на двустранен бизнес форум във Варна.  „Сигурен съм, че ще бъде от взаимен интерес и среща между Вас и кмета на Кишинев",  допълни дипломатът. По негови данни около 260 000 граждани на Молдова са посетили България през миналата година.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.