Търсене
Начало » Новини
28 април 2017

Две КПП-та спират колите на крайбрежната алея

С цел осигуряване на контрол на достъпа на МПС на крайбрежна алея „Кап. Георги Георгиев“ в частта от Рибарски плаж до плувен комплекс „Приморски“, кметът на Варна е издал заповед, с която нарежда да се обособят контролно-пропускателни пункта за автомобили на двете места. Пропускателният режим ще се обслужва денонощно от група „Общинска полиция“ за периода от 1-ви май до 15 септември, включително.

Зареждането на търговските обекти да се осъществява в интервала от 5ч. до 8ч, като допускането на автомобили ще се осъществява само от КПП до Рибарски плаж. Достъп ще имат и МПС-та обслужващи културни и спортни мероприятия, при условия, че са съгласувани с Община Варна. За концесионера са предоставени 25 пропуска за МПС. Допускането на тези автомобили да се осъществява само от КПП Рибарски плаж и само в часовия интервал от 23.00 до 05.00 часа.

Денонощен достъп без ограничения имат МВР, Спешна медицинска помощ, Пожарна и аварийна безопасност, аварийни служби когато работят по отстраняване на авария или бедствена ситуация, служители на Община Варна, при извършване на контролна дейност, Институтът по рибни ресурси.

Контролът по заповедта и опазване на обществения ред ще  се осъществява от сили на ОД на МВР и група „Общинска полиция“. Нарушителите да бъдат санкционирани по Закона за движение по пътищата, Наредбата за о6ществения ред на Община Варна и др. Контролът по изпълнение на е възложен на Тодор Иванов, зам.-кмет. Заповедта е публикувана в сайта varna.bg

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.