Търсене
Начало » Новини
31 май 2017

Започва кампания "За още едно дете"

Информационна кампания за популяризиране на донорството на репродуктивен материал под надслов „За още едно дете“ започва във Варна и региона. Инициативата е на Община Варна и фондациите „Искам бебе“, „Майки за донорство“ и „Българска памет“. Тя ще обхване различни образователни, медицински и културни институции –учебни заведения, университети и др., където ще се организират лекции, информационни срещи, консултации, благотворителни базари. Първите заявили участие да се включат са МБАЛ „Надежда“ – София, с екипа на д-р Георги Стаменов, и МЦ „Св. Иван Рилски“ – Тутракан, с екипа на д-р Любомир Бойчев – водещи специалисти по репродуктивна медицина.

Община Варна е една от първите в България, която създаде фонд „Инвитро“ и подпомага финансово двойки с репродуктивни проблеми, които използват донорски материал. Активен партньор е на фондация „Искам бебе“, която провежда постоянни информационни кампании за новостите в асистираната репродукция, отговорното родителство, образование, демографски проблеми, детско и майчино здраве. Фондация „Майки за донорство“ от 3 години инициира социално-обществени дискусии и кампании за информиране на обществото по темите за донорството на репродуктивен материал. Основателят на фондация „Българска памет” д-р Милен Врабевски, е първият дарител на „Искам бебе” и постоянен спомоществовател на инициативи на организацията. 

В периода от 1-ви до 4-ти юни от 10ч. до 20ч. на входа на Морската градина ще се проведе традиционния благотворителният базар на Фондация „Искам бебе“. Инициативата се провежда за четвърта поредна година, като събраните средства ще подпомогнат двойка с репродуктивни проблеми. Събраните през 2016г. пари помогнаха на едно семейство от Варна, което днес се радва на своето бебе.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.