Търсене
Начало » Новини
24 юли 2017

Отклоняват тежкотоварните камиони за пристанището от входа на Варна

Отклоняват тежкотоварните камиони за пристанището от входа на Варна

 С цел облекчаване и регулиране на трафика във Варна и осигуряване безопасността на движение по уличната мрежа, тежкотоварните автомобили над 10 тона, извършващи импорт и експорт на товари в зоната на пристанище „Варна-Изток“, ще бъдат отклонявани още на входа на града, сочи заповед на кмета на Община Варна. За целта ще бъдат поставени допълнителни знаци на AM “Хемус” – при влизането в град Варна пред „Бизнес Парк“-а; рампа за слизане от АМ на ул.“Ат.Москов“; ул.“Ат.Москов“ до бул.“Девня“; бул.“Девня“ и качване на Аспарухов мост; и рампа за слизане от Аспарухов мост към измервателни пунктове и пристанище „Варна-Изток“.

Допуска се престой и паркиране в крайна дясна лента по улиците - за тежкотоварни превозни средства, обслужващи пристанище „Варна-Изток“, както следва: Път I-2 в границите на гр.Варна, посока вход, до кръгово кръстовище с бул.“Атанас Москов“; двете пътни платна на бул.“Ат.Москов“ – от кръгово кръстовище до бул.“Девня“;  двете пътни платна на бул.“Девня“ до прекъсването на разделителната ивица преди кръгово кръстовище с бул.“Република“; при подход от АМ „Черно море“ да се изчаква в аварийната лента преди табела за „Начало на населено място“ /Южния пътен възел на Аспарухов мост/; при подход от Път III-2008 „Езерово – Варна“ – ППС се включват по бул. “Ат.Москов“ и бул. “Девня“.

Забранява се престой и паркиране в зоната на кръговите кръстовища и в района на новоизградения кантар при жп прелез „Гребна база“, Аспаруховия мост – включително връзките за слизане и качване, Южна промишлена зона.
 
При промяна на пътнотранспортната обстановка и възникване на необходимост могат да се преустановят описаните дейности. Контролът по промяната в организацията на движение ще бъде осигурен от ОД на МВР-Варна.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.