Търсене
Начало » Новини
16 септември 2017

Започва изграждането на нов спортен комплекс в кв. “Галата”

Кметът на Варна Иван Портних и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, направиха първа копка на новия спортен комплекс, който започва да се изгражда в кв. “Галата”. Присъстваха още областният управител Стоян Пасев, зам.-кметът Христо Иванов, представители на районната администрация и хора от квартала.  

Обектът се изгражда на парцел с площ около 2 декара. Той се състои от детска площадка, на която ще бъдат монтирани съоръжения за деца в различни възрасти, и съоръжения с осигурен достъп за хора с увреждания, спортно игрище с трибуни за зрители, с капацитет около 60 места, открит фитнес и пешеходни зони. 

“Това ще е една добра придобивка за хората в "Галата" , защото тук подобни съоръжения към момента няма. Бяхме поели този ангажимент и се надявам в рамките на пет месеца да го изпълним. Спортният комплекс ще даде възможност хората от района да има къде активно да спортуват и децата на играят”, каза кметът Иван Портних. Той допълни, че тече проектиране на парка във “Виница”, където също ще има многофункционално спортно съоръжение и фитнес на открито, за да се осигурят подходящи условия за хората.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.