Търсене
Начало » Новини
16 септември 2017

Над 1200 варненци се включиха в инициативата “Да изчистим България заедно”

Над 1200 доброволци от Варна се включиха в инициативата на bTV “Да изчистим България заедно”. До около 14ч.  днес бяха почистени 140 места в града, от които бяха събрани около 85 тона боклук, съобщиха от сектор “Екологичен контрол” към Община Варна. Приоритет за почистване бяха паркове, междублокови пространства, детски и спортни площадки и други обществени територии. За първи път през тази година, отпадъкът се събира разделно в чували в различни цветове – за стъкло, пластмаса, метал и смесен отпадък. 

В инициативата се включиха кметът на Варна Иван Портних, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, областният управител Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, които почистваха териториите около Аладжа манастир в природен парк “Златни пясъци”. На терен работиха и над 200 служители на общинската администрация, представители на неправителствени организации и много частни фирми. 

“Присъединихме се към кампанията, за да направим града ни по-чист, по-уютен и по-добър за живеене. Като община също полагаме много усилия в тази посока – цялото количество битов отпадък се насочва към Завода за третиране на отпадъци в село Езерено, където се оползотворява. По този начин опазваме околната среда и следваме европейската тенденция за закриване на депата. Вече поставяме и контейнери за зелени биоразградими отпадъци. Благодаря на хората, които се включиха в кампанията и показаха, че ги е грижа за града, природата и околната среда”, заяви кметът Иван Портних.  

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.