Търсене
Начало » Новини
16 октомври 2017

Информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Информационна кампания по повод „18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора“ ще се проведе в периода от 16-ти октомври до 20-ти октомври под мотото: „Чети между редовете! Нещата са точно такива, каквито не ги виждаш!“. Организатори са местната и националната комисии за борба с трафика на хора и дирекция „Превенции“ – към Община Варна.
 
В рамките на кампанията ученици от училищните превантивни клубове ще проведат информационни сесии сред своите връстници, ще разпространят плакати с логото на кампанията, малка книжка за безопасност „Внимание! Трафик на хора“, флаери и силиконови гривни с надпис „За къде пътуваш“ и ще бъдат прожектирани тематични филми. В Техническия университет ще се проведе и беседа с гост-лектор и дискусия.

В сградите на МВР- Варна, на видно място ще бъдат поставени плакати с логото на кампанията, а на летището на заминаващите пътници ще бъдат предоставяни материали с информация за опасностите и механизмите за въвличане в трафик на хора, както и съвети за справяне с риска.

Партньори в кампанията са: ОД МВР – Варна, граничните полицейски управления Пристанище Варна и Аерогара Варна, Техническия университет, I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константи Преславски“, ПТГ, МГ „Д-р Петър Берон“, ВТГ „Георги Стойков Раковски“, ПТГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.