Търсене
Начало » Новини
24 октомври 2017

Откриха IT лаборатория в Техническия университет

IT лаборатория бе открита днес в Техническия университет от кмета на Варна Иван Портних, от ректора на висшето учебно заведение - проф. Росен Василев, и Явор Петров, председател на Съвета на директорите на „Айкарт Сървисиз” АД. Компанията финансира лабораторията и я дари на университета, за което получи плакет и грамота. 

"Поздравявам екипа, реализирал този проект! Вярвам, че тази база ще осигури нови възможности за квалификация на студентите. Община Варна винаги е подкрепяла подобни инициативи, които дават възможност за развитие и успешна кариера на младите хора. Варна има потенциал да бъде модерен образователен център на национално ниво и място за успешна професионална реализация", каза кметът Иван Портних. Той допълни, че важно да бъде постигнат синхрон между търсенето и предлагането на кадри на пазара на труда. В тази връзка Община Варна инициира поредица от срещи между представители на университетите, на IT и аутсорсинг компании.  

"Новата лаборатория ще подпомогне обучението на студентите и преподавателската дейност  на колегите от катедра „Комуникационни техника и технологии“. Благодаря за инвестицията", каза ректорът проф. Росен Василев. Той допълни, че качествената подготовка на младите хора ще бъде от полза и за бизнеса. "От Вас можем да ползваме съвети за подготовка на нашите учебни планове, които да бъдат адекватни на търсенията на бизнеса", обърна се той към представителите на дружеството.

"Аз съм възпитаник на този университет и благодарение на обучението си тук имам шанса да участвам в iСard, която в 10-годишната си история се доказа като лидер на европейския пазар във финансово-технологическия сектор и в наемането на кадри във Варна. За мен е важно лабораторията да даде шанс на студентите да получат подходящо развитие и образование, за да имат висок старт в кариерата. Изключително се надяваме да останат тук във Варна, град, който трябва да се развива като център на информационните специалисти", каза Явор Петров.  

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.