Търсене
Начало » Новини
17 ноември 2017

Ремонтират осем обекта от пътната инфраструктура във Варна

Ремонтират осем обекта от пътната инфраструктура във Варна

Ремонтите на осем обекта от пътната инфраструктура във Варна се извършват съобразно метеорологичните условия, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Продължава изграждането на бул. „Васил Левски“ - в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“. Вторият етап т. нар. „пробив“, предвижда разширяване на булеварда, който ще стане с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти. Ще бъдат изградени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. В момента се изграждат пилотни конструкции по южното обслужващо платно - между бул. "Сливница" и бул. "Владислав", както и в Максуда - между ул. "Пеячевич" и бул. "Владислав Варненчик". Бул. "Левски" е най-големият инфраструктурен проект на Варна със стратегическо значение за града. Новоизграденият участък, заедно със съществуващия в момента, който също ще бъде ремонтиран, ще осигурява бърза връзка от най-южната част на града до изхода към североизточната част и курортните комплекси.

Продължават и другите ремонти в града - на ул. „Студентска“, в участъка от ул. „Мир“ до ул. „Дубровник“, реконструкцията на ул. „Ана Феликсова“ и кръстовище на бул. „Цар Освободител“ в кв. „Възраждане“, както и основен ремонт на ул."Цар Борис III" в кв. Виница, в участъка от ул. Св.Св Константин и Елена" до обръщача.

Ремонти вървят и в кв. „Аспарухово“ - на ул. „Мара Тасева” - в обхват от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители” , на улицата към СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. Иван Шишманов“ и на пътната отсечка към СБАЛОЗ „Д-р Марко Марков".

Агенция „Пътна инфраструктура“ извършва строително-монтажни дейности в участъка от кръстовището за Аладжа манастир до спирка „Миньор“. Ремонтът се извършва без спиране на движението. Работи се в платното за Златни пясъци, а транзитният трафик е прехвърлен двупосочно в платното за Варна. Местното движение се пропуска двупосочно на пътен възел „Ален мак“ и пътен възел „Слънчев ден“. Предвидено е преасфалтиране на пътя, подобряване на отводняването, подновяване на хоризонталната маркировка, пътните знаци и др, съобщиха от АПИ. 

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.