Търсене
Начало » Новини
24 ноември 2017

Предстоят основни ремонти на подлезите по бул. „Левски“

Предстоят основни ремонти на подлезите по бул. „Левски“

 
Основни ремонти на подлезите по бул. „Васил Левски“ - в участъка от бул. „Осми Приморски полк“ до ул. „Подвис“, и на бул. „Осми приморски полк“ - в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“, ще бъдат извършени през следващата година по ОП „Региони в растеж“. Това са съоръженията до базар „Левски“, авто и пешеходен подлез по продължението на ул. „Царевец“, пешеходен подлез при спирка  „Дубровник“, автоподлезът при ул.„Мир“, авто и пешеходен подлез по продължението на ул.„Подвис“, пешеходен подлез до бл. 28 в ж.к. „Чайка“ и при спирка „Спортист“. Ремонтиран ще бъде и автоподлезът на бул. ”Осми приморски полк” при ул. ”Христо Смирненски”.  
 
В момента се извършват огледи и обследване на останалата част от подлезите на територията на община Варна. Въз основа на техническото им състояние към момента, местоположението им, човекопотока, който преминава през тях, ще бъдат предвидени средства за ремонт, на тези които се намират в лошо състояние, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. От дирекцията припомниха, че тази година бяха извършени по- големи ремонти на четири съоръжения - на бул. „Христо Ботев“ пред Македонски дом; на бул. „Владислав Варненчик“ пред Районен съд; на бул. „Сливница“ при спирка „Тих труд“; при спирка „Средношколска“. Строително – ремонтните дейности включваха боядисване на стени и тавани, облицовка от мраморни плочи, почистване на отводнителните канали и подмяна на решетките, възстановяване на рампите за детски колички, ремонт на стълбища, почистване на стените от графити и рисунки. На подлезите при спирка „Родина“; при спирка „Автогара“; при спирка „Миньор“; подлез на ул. „Първа“ кв. „Траката“; до базар „Левски“; до Паметника на бул. „Осми Приморски полк“; до стадион „Тича“; при спирка „Дубровник“; при спирка „Явор“; на ул. „Рупи“ до бл. 10 в ж.к. „Чайка“ са извършени обезопасителни ремонти, като подмяна на решетки по отводнителните канали и ремонт на стълбища.
 
През 2016 година бяха ремонтирани седем подлеза в града - на бул. „Владислав Варненчик“ – централен подлез; на кръстовището на бул. „Владислав Варненчик“ и ул. „Георги Бенковски“ - Образцов дом; на бул. „Христо Ботев“ до Юнашки салон; пред пощенски клон №23 на територията на район "Владислав Варненчик"; до бл. 27 в ж.к. „Чайка“; до спирка „Спортист“, както и автомобилния подлез на ул. „Шипка“. През предходната 2015г. основен ремонт бе извършен на съоръженията по бул. „Княз Борис Първи“ в участъка от бул. „Цар Освободител“ до кръгово кръстовище – изход от Алея I .
 
В края на месец октомври приключи монтажът на удароустойчиви дистанционни управления с метални бутони на 39-те платформи за хора с увреждания в 20 подлеза. Те бяха подменени заради вандалски прояви, които нанесоха сериозни поражения върху съоръженията. Сключен е договор за поддръжка и сервиз на платформите, съгласно който се осигурява 24-часово непрекъснато аварийно обслужване, включително в почивни и празнични дни. При аварийни ситуации могат да се използват следните телефони: 0885 74 88 11 и 0885 54 40 98.
 

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.