Търсене
Начало » Новини
28 март 2018

Форум "ЗаЕдно в бъдещето” събира бизнес и ученици в Техническия университет

Форум "ЗаЕдно в бъдещето” събира бизнес и ученици в Техническия университет 

Кариерен форум "ЗаЕдно бъдеще" ще събере в Техническия университет представители на над 30 фирми, ученици и студенти. Събитието ще се проведе на 29-ти март  (четвъртък) от 14 до 17 ч. във фоайето на Електротехническия факултет. 
Форумът е в рамките на третото Национално средношколско състезание "Енергетиката и ние" – 2018,  организирано с подкрепата на Община Варна и РУО – Варна. Във финала на тазгодишното издание на състезанието ще участват 108 ученици от Варна, Горна Оряховица, София, Габрово, Нова Загора, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Козлодуй, Казанлък, Русе, Девня, Севлиево, Шумен, Враца, Димитровград, Кнежа, Мадан. 
Средношколците ще представят своите проекти, а фирмите ще участват с презентационни щандове и кариерно консултиране за ученици, студенти и дипломирани инженерни специалисти. Сред представители на бизнеса ще са EVN, ENERGO-PRO, Tesy, SOLVAY SODI, Елдом Инвест, Девня Цимент, Агрополихим и други. Предмет на срещите ще бъдат стажантски и стипендиантски програми, възможности за практика, свободни работни места, идеи и насоки за преквалификация.
Целта на събитието е да подкрепи и усили традициите за активен обмен на идеи и контакти между ученици и учители от средните училища, студенти, преподаватели от Технически университет – Варна и вече дипломирани инженери с работодатели от енергийния бранш и индустриални производствени предприятия.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.