Търсене
Начало » Новини
15 юни 2018

Форум на тема “Агресия, насилие, зависимости и последици” се проведе във Варна

Форум на тема “Агресия, насилие, зависимости и последици” се проведе във Варна

Форум на тема “Агресия, насилие, зависимости и последици”, в рамките на проект „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние!“, се проведе във Варна. В него взеха участие над 60 ученици от 8 до 12 клас. Проектът се реализира от сдружение „Асоциация докосни дъгата“, в партньорство с Община Варна, дирекция „Превенции“ и дирекция „Спорт“ и е финансиран по Националната програма за изпълнение на младежки дейности. 

Сред основните акценти на форума бяха темите за насърчаване на здравословния начин на живот, превенцията на различните форми на зависимости и на агресията сред младите хора. Основната цел на срещата бе  изграждане на социално отговорно поведение сред младежи на възраст между 15 и 19 г., развитие на самочувствие, самоувереност, работа в екип и други умения за справяне с трудности. 

В рамките на форума се проведе и пресконференция, в която участие взеха Тодор Иванов – зам.-кмет на Община Варна, експерти от дирекция „Превенции“ и дирекция „Спорт“, секретари на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-Варна, и д-р Денислава Ангелова, председател на  УС на Сдружение „Асоциация докосни дъгата“. 

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.