Търсене
Начало » Новини
21 юни 2018

Варна ще отбележи Международен ден на Олимпизма с редица спортни прояви

Варна ще отбележи Международният ден на Олимпизма на 23-ти юни с турнир по кросфит, плажен футбол и кросово бягане за ученици. Събитията са организирани от варненски клубове, спортни организации и са със съдействието на Община Варна. 

За трета поредна година над 160 атлета от цяла Европа, разделени в 7 категории ще мерят сили в Кросфит Varna Throwdown. Състезателите ще бъдат подложени на двудневен тежък физически тест за сила и издръжливост  в дисциплините бягане, плуване, гребане, вдигане на тежести, скачане,  гимнастически упражнения и други.  Фестивалът ще стартира на 23-ти юни от 8,00 до 10,30 ч. с атрактивни плажни дисциплини и ще продължи от 11,30 ч. на специално изградена арена в Морската градина, под Пантеона.  Подробна
информация има на сайта: http://varnathrowdown.com/#event  

Турнир по плажен футбол ще се проведе от 10,00 ч. на игрището за плажен футбол на плажа в Аспарухово. Участие в турнира ще вземат отбори от ПФК „Черно море“, ФК „Спартак 1918“ и ФК „Олимпик“. 

Традиционното кросово бягане на ученици от Спортно училище „Г. Бенковски“ ще се проведе по Алеята на Олимпийската слава в Морската градина.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.