Търсене
Начало » Новини
26 юни 2018

Параолимпийски турнир събира 100 състезатели във Варна

За поредна година Община Варна и Българската параолимпийска асоциация, с подкрепата на варненските спортни клубове за хора с увреждания, организират Параолимпийски турнир “Варна 2018” за хора с увреждания. В проявата, която ще се проведе на 29-ти и 30-ти юни, ще вземат участие 100 състезатели от цяла България. Тази година в програмата на състезанието са включени шоудаун, шахмат и тенис на маса.

Турнирите по първите два вида спорт ще се провеждат в Средното общообразователно училище за деца с нарушено зрение „Проф.Иван Шишманов“ в Аспарухово. Официалното откриване ще бъде на  29-ти юни от 14,00 ч. В него сили ще премерят отбори от София, Шумен, Дряново, Силистра, Русе, Ямбол и Варна. Награждаването на отличените състезатели ще бъде на 30-ти юни от 18,00 ч.

Надпреварата по тенис на маса ще се проведе в Националната спортна база „Спортпалас“ на 30-ти от 9,00 до 18,00 ч. В него ще вземат участие състезатели от клубове от София, Пловдив, Севлиево, Сливен, Русе, Ямбол, Бургас, Кюстендил, Шумен, Дългопол и Варна. Награждаването на победителите ще е в 18,30 ч.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.