Търсене
Начало » Новини
28 юни 2018

Кубинската прима Лойпа Араухо ще е в журито на Международния балетен конкурс

Кубинската прима Лойпа Араухо ще води майсторски клас в Лятната балетна академия и ще оценява участниците в 28-ия Международен балетен конкурс във Варна. Той ще събере новите надежди на танца от Европа, Азия и Америка на сцената на Летния театър в периода от 15-ти до 30-ти юли. Председател на журито ще бъде Владимир Василиев от Русия.

Международният балетен конкурс е основан е през 1964 г. и е първият в света балетен конкурс. Организира се от фондация “Международен балетен конкурс Варна”, съорганизатор е Община Варна. Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на културата. Патрон на 28-то издание е Цвета Караянчева, председател на Народното събрание на Република България. 

Пълна програма на балетните вечери и гала-концертите е публикувана в сайта на конкурса: http://www.varna-ibc.org . В продажба са билетите за всички концертни вечери, които до 1 юли са на промоционални цени. Предлагат се в Двореца на културата и спорта, на касите на Летния театър, в мрежата на Eventim в цялата страна и онлайн тук.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.