Търсене
Начало » Новини
18 юли 2018

Готови са два от инфраструктурните проекти в "Аспарухово"

Два от общо трите инфраструктурни проекта в район "Аспарухово" по Оперативна програма "Региони в растеж" са готови. Приключиха дейностите по ремонта и изграждането на ул. „Мара Тасева” в обхвата от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители”, както и на бул. „Първи май” - от ул.”Мара Тасева” до кръстовището на пътя за кв. „Галата“. 

Около 15 000 кв. м. от уличната настилка е новоизградена или рехабилитирана по ул. „Мара Тасева”, двете пътни платна са разширени, изградени са нови тротоари, както и 68 места за паркиране, от които 14 за хора с увреждания. Оформено бе ново кръгово кръстовище на бул. „Първи май” с бул. „Народни будители”, с необходимите зони за престрояване с цел да се осигури  безопасността на движението. Изградена е дъждовна канализация, осигуряваща оттичане на повърхностните води от ул. „Мара Тасева” в канала море – езеро. В целия участък са монтирани нови осветителни тела. Изместени са стълбовете и контактната тролейбусна мрежа - заради разширяването на улицата, изградена е около 1 км велоалея.

Изцяло приключена е и реконструкцията на уличната мрежа по бул. „Първи май”-  участъкът е асфалтиран, подменени са бордюри и тротоарни плочки, реконструирана е ВиК мрежата, подменено е уличното осветлението, пътната маркировка и оградата на Аспаруховия парк. Факт е и първата във Варна пешеходна пасарелка, която е с дължина от 84 метра- със стълбища и асансьори за хора с увреждания и майки с детски колички. Пасарелката е оборудвана с подово отопление, с цел предпазване от обледяване и опазване здравето на пешеходците в студените зимни дни. Освен уличната инфраструктура проектите предвиждаха и благоустрояване на прилежащите пространства. Затова бяха изградени комбинирано спортно игрище,  кът за отдих и две детски площадки със зона за фитнес на открито. Засадени са 81 дървета, 1120 броя храсти, цветя и райграс.

Ремонтните дейности в  „Аспарухово“ продължават с реализацията на друг проект по Оперативна програма "Региони в растеж" - рехабилитация на бул. "Народни будители" - от ул. "Мара Тасева" до ул. "Нарва", и от бул. "Св. Св. Кирил и Методий" до ул. "Мара Тасева". 

http://live.varna.bg/bg/news/gotovi_za_dva_ot_infrastrukturnite_proekti_v_asparuhovo.html 

--

https://www.youtube.com/watch?v=jzlH1SuH1zg&feature=youtu.be

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.