Търсене
Начало » Новини
25 юли 2018

Трима българи са сред финалистите на Международния балетен конкурс

Трима българи са сред финалистите на Международния балетен конкурс

Трима българи са сред финалистите на Международния балетен конкурс - Георги Капитански, Джон Абенанти и София Цуцакова. Сред останалите 17 кандидати, допуснати до третия тур - с класически танци и модерен балет, са танцьори от Китай, Япония, Франция, Белгия, Португалия, Германия, Бразилия, Аржентина, Унгария, САЩ и Канада.

В двете вечери на 26-ти и 27-ми юли по регламент състезателите трябва да покажат вариации или па-де-дьо в класически стил и съвременна хореография, създадена през последните 10 години.

Пълна програма на балетните вечери и гала-концертите можете да откриете на сайта на конкурса. Списък с имената на допуснатите финалисти до трети тур ще откриете на страницата във Фейсбук. В продажба са билетите за всички конкурсни вечери. Цените на билетите за Трети тур започват от 18 лв., а за двете Гала вечери – от 25 лв. Билетите за концертните вечери могат да се купят от ДКС, Летен театър и мрежата на Eventim в цялата страна - бензиностанции OMV, книжарници Orange, магазини Office1Superstore, както и онлайн тук

Програмата на балетните вечери и Гала концертите можете да откриете на сайта на конкурса: www.varna-ibc.org 

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.