Търсене
Начало » Новини
21 септември 2018

Форум на дами предприемачи от България и Нидерландия може да бъде проведен във Варна

Форум на дами предприемачи от България и  Нидерландия да бъде проведен във Варна. Около тази идея се обединиха кметът на града Иван Портних и Н. Пр. Беа тен Тъшър, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия у нас, по време на среща в Община Варна. Кметът подчерта, че подобен форум би се радвал на голям интерес, тъй успешните бизнес дами в града са активна част от обществено-икономическия живот в морската столица.  

„С нейно превъзходителство обсъдихме дългогодишното и ползотворно регионално партньорство между Дордрехт и Варна, които са побратимени градове. В рамките на това сътрудничество са реализирани много проекти -  като Дневният център за хора с ментални затруднения „Вила Ривиера“, провеждането на няколко бизнес срещи в сферата на морската индустрия, които доведоха до подписване на договори между варненски и холандски компании, представяне в Дордрехт на най-старото обработено злато от Варненския халколитен некропол, провеждане на съвместен концерт по повод Деня на Европа. Разбира се, предстоят още инициативи за разширяване на нашето сътрудничество“, каза кметът Иван Портних.

„Имахме изключително ползотворна дискусия с г-н кмета. Обсъдихме възможностите за сътрудничество в сферата на бизнеса, смарт технологиите, зелената тема, морската индустрия.  Изключително съм впечатлена, че Варна е избрана за един от 30-те дигитални хъба за Югоизточна Европа. Вярвам в устойчивото развитие на двустранните отношения между Нидерландия и България, и в частност между Дордрехт и Варна като побратимени партньорски градове“, заяви Н. Пр. Беа тен Тъшър.  Тя допълни, че много е впечатлена от морската столица като красив и зелен град, пълен с енергия, динамика и бизнес дух, който холандците много уважават.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.