Търсене
Начало » Новини
27 септември 2018

Летище Варна посрещна двумилионния пътник

Летище Варна посрещна двумилионния пътник

Двумилионният пътник за тази година бе посрещнат днес на летище Варна. Късметлийка се оказа Дженифър Зибенхар, която пристигна с полет от германския град Нюрнберг заедно със съпруга си Стефан и двете си деца.  

"Това е събитие се случва за първи път в 70-годишната история на летище Варна.
Изключително сме доволни от резултатите, които постигнахме. Ръстът на пътниците е 18% спрямо миналата година, като се надяваме да завършим 2018 г. с впечатляващ тотал от 14% увеличение. Благодаря на Община Варна, на кмета, на областния управител, които са поддръжници на нашата обща кауза за привличане на авиолинии през цялата година", заяви Улрих Хеппе, изпълнителен директор на концесионера на летищата във Варна и Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД.

"Двумилионният пътник пристигна символично във Варна в навечерието на Световния ден на туризма от най.активната дестинация - Германия. Надявам се всяка година тази цифра да нараства и гостите в нашия град да се увеличават. Радвам се, че ударното обновяване на морската столица през последните години не остана незабелязано и от авиокомпаниите, в резултат на което се отчита и този ръст на туристи. Поздравявам ръководството на "Фрапорт" и екипа на летището, които посрещат и изпращат гостите на Варна", заяви кметът Иван Портних. На тържеството присъстваха областният управител Стоян Пасев, директорът на летище Варна Димитър Костадинов, представители на туристическия бранш.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.