Търсене
Начало » Новини
06 декември 2018 , 08:38

Стартира проектът за благоустрояването на междублокови пространства в район „Вл. Варненчик“

Стартира проектът „Благоустрояване на междублоковите пространства в район „Владислав Варненчик“, IV-ти м.р., в т.ч. основен ремонт на ул. „Янко Мустаков“ в участъка от бул. „Константин и Фружин“ до ул. „Св. Елена“ по оперативна програма „Региони в растеж“. Предвижда се преасфалтиране на малки улици, изграждане на детски площадки, нови места за отдих, паркоместа, подмяна на подземна инфраструктура. Начало бе дадено днес и на дейностите по благоустрояването на междублоковите пространства в подзона район „Младост“, включващо естетизация и модернизация на пространството, заключено между ул. „Ана Феликсова“, ул. „Петър Алипиев“, улицата западно от бл. 17 и локално на платно на бул. „Трети март“.

Продължава благоустрояването и на ул. „Георги Бенковски“ от бул. „Владислав Варненчик“ до ул. „Д-р Пискюлиев“, която също се изпълнява по проекта по ОП „Региони в растеж“. Досега се изпълняваха дейностите в друг участък - от бул. „Сливница“ до бул. „Владислав Варненчик“, където бе  изцяло подменена подземната инфраструктура, извършено е цялостно преасфалтиране, подмяна на тротоари и бордюри. Предстои да бъде монтирана и „интелигентната пешеходна пътека“, а последният износващ слой асфалт ще бъде положен през пролетта, когато метеорологичните условия позволят.

Официално приключиха дейностите по реконструкцията на бул. „Мара Тасева“ в район „Аспарухово“. Подменени са подземните комуникации, удвоени са платната за движение, изградено е кръгово кръстовище, улицата е изцяло преасфалтирана, изградени са детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи на територията на парка. 


Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.