Търсене
Начало » Новини
11 декември 2018

Ремонтират по проекти още две училища и една детска градина

 

Ремонтират по проекти още две училища и една детска градина

Символична първа копка бе направена днес за ремонт на две училища и една детска градина във Варна – ОУ „Стефан Караджа“, на филиала на ОУ „Константин Арабаджиев“ и на ДГ №1 “Светулка".  Дейностите са по проект "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП "Региони в растеж“, който включва общо 10 проекта. Обектите са със 100% безвъзмездна финансова помощ. Целта е увеличаване на дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване по-добри условия за обучение за деца и младежи.
Проектът на ОУ „Стефан Караджа“, което за 85-годишната си история не е било ремонтирано основно,  предвижда подобряване на енергийните характеристики на сградата, укрепителни дейности, подмяна на ВиК инсталации, модернизация на сградния фонд, създаване на достъпна среда за хора с увреждания. В ОУ „Константин Арабаджиев“, което се помещава в 100-годишна сграда, ще се реализира и конструктивно укрепване, външно саниране, както и подмяна на всички инсталации, подови настилки и подновяване на дворното пространство.
Ремонтът на ДГ №1 “Светулка“ включва саниране на сградата, конструктивно укрепване, обновяване на дворното пространство, подмяна на отопление, вентилация и климатизация, на ВиК, както и ново обзавеждане. Предвидено е създаване на достъпна среда за деца със специални образователни потребности. На събитията днес присъстваха Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, директори на училища, преподаватели.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.