Търсене
Начало » Новини
20 март 2019

Продължава озеленяването във всички райони на Варна

Продължава пролетното засаждане на дървета по компенсационни програми на Община Варна в целия град. На територията на район "Приморски" до момента са засадени 23 иглолистни дръвчета - ела и кипарис. В рамките на акцията са озеленени участъци по бул. "Левски", в кв. "Виница", пред пилоните със знамената в кв. "Бриз", в района на Парк–паметника на "Почивка" и край Двореца на културата и спорта - общо 105 дръвчета – ели, туи, кедри и липи, съобщи Петя Проданова, кмет на района. Тя допълни, че до края на месец март нови насаждения - храсти и дървета, ще има и в зелените пространства на площад "Съединение", в градинката на ул. "Генерал Гурко", по бул. "Княз Борис I“ и на ул. "Царевец". През 2018 г. като продължение на дългосрочна програма за опазване и подобряване на околната среда в район "Приморски" са засадени общо 251 дървета и 6402 броя храсти. 

В район "Владислав Варненчик" в парка между бул. "Св. Елена" и бул. "Трети март" от началото на седмицата са засадени 60 дървета, сред които японски вишни и брези. През есента ще бъдат над 150 броя дървета, основно около детски и спортните площадки.

В район "Аспарухово" пролетното залесяване започна с 35 дървета - 5 бр. кестени и 17 бр. липи на ул. "Мара Тасева", 12 липи на обръщача на автобусите в кв. "Галата", липа до паркинга зад районната администрация, 2 липи на ул. "Боровец". Акцията ще продължи със засаждане на ясен, ели, кипариси, магнолии и кестени на различни места в района, съобщи Калина Белмезова, кмет на "Аспарухово".

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.