Търсене
Начало » Новини
19 септември 2019

Откриха зали за симулационно обучение във Факултета по дентална медицина

Откриха зали за симулационно обучение във Факултета по дентална медицина

Министърът на образованието Красимир Вълчев, кметът на Варна Иван Портних и ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов откриха днес зали за симулационно обучение във Факултета по дентална медицина. В тях са разположени 50 модерни дентални симулатора, които предлагат възможности за предклинично обучение на студентите и специализантите. С тяхна помощ те ще имат възможност да овладеят основни манипулации в обстановка, която е възможно най-близка до реалната клинична работа. Залите са единствени по рода си в целия регион, отчетоха от университета.  На събитието присъстваха председателят на Български зъболекарски съюз д-р Николай Шарков, областният управител Стоян Пасев, много преподаватели и студенти.

Кметът Иван Портних поздрави присъстващите, като подчерта, че приветства усилията на ръководството на университета да създава модерна база за обучение на студентите. Той допълни, че доброто сътрудничество с Община Варна дава конкретни резултати, последният от който е предоставянето на общинската Очна болница за управление на Медицинския университет. „ Убеден съм, че съвсем скоро тя ще придобие същия вид, същата работна атмосфера, същото ниво на оборудване, което виждаме днес тук“, каза кметът.

Приветствия отправиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, рекстър -  проф. Красимир Иванов, председателят на БЗС д-р Николай Шарков, деканът на факултета проф. Стефан Пеев.

Абонирай се за да получавате известия за новините и събитията в Община Варна.