Търсене
Начало » Помощ

Прикачени документ

Adobe Acrobat или PDF Форми/Файлове
Преди да се опитате да прочетете тези файлове, трябва да се уверите че имате инсталиран Adobe Acrobat Reader (свалете Acrobat Reader). Безплатният Adobe Acrobat reader ще Ви позволи да разглеждате и разпечатвате PDF-файлове. Също така разгледайте и  Adobe Acrobat Reader download page , на тази страница ще откриете преки линкове към Acrobat Reader за Windows с опции за търсене и лесен достъп. В допълнение, Adobe предлага и други инструменти за конвертиране на PDF-документи- Online Conversion Tools for Adobe PDF Documents , включително уеб-базирани и и-мейл-базирани такива. Допълнителни инструменти за конвертиране можете да намерите тук: Adobe Accessibility Resource Center

 

Rich Text Format (RTF) файлове

Rich Text Format (RTF) е стандатрен формат за текстообработка, който се поддържа от повечето платформи. RTF файловете могат да бъдат отваряни от много текстообработващи и други RTF-съвместими софтуерни пакети, като форматирането остава непокътнато в по-голямата си част. Безплатният Word viewer (свалете MS Word Viewer) на Microsoft също позволява да се разглеждат RTF-и. Освен това, много текстообработващи програми позволяват да се запази документа в RTF-формат, като се избере опцията "Запази като..." (" Save As...")

Отбележете, че някои полета във Form Pages на  RTF-приложението са "защитени" за да се сведе до минимум риска попълващите да променят  формата на документа. Format Pages, при все това, са оставени "незащитени", с цел да позволят на попълващите да форматират текста и/или да добавят графики, диаграми или таблици.Тези форматирани страници са създадени с идеята да помогнат на заявителите в изграждането на специални секции на приложението.

MS Word, Excel и PowerPoint Files

Microsoft предоставя безплатен софтуер, който позволява да се разглеждат MS Word (свалете MS Word Viewer), Excel (свалете Excel Viewer), и PowerPoint (свалете PowerPoint Viewer) файлове без да разполгате с пълната версия на софтуера.


Локално запазване на файлове

Като кликнете на линк, водещ до файл с различен от HTML формат, Вашият браузър може да отвори документа в отделен подпрозорец, да отвори документа в оригиналното му приложение автоматично, или да Ви приложи да запазите файла локално. Действията, които предприема браузърът са в зависимост от локалната конфигурация на браузъра/приложението.Трябва да разполагате с подходящо приложение или програма за разглеждане на файлове (моля, разгледайте изброените безплатни възможности по-горе) за да можете да разгледате документите.

  • Ако Вашият браузър автоматично отваря документа в оригиналното му приложение или програма за разглеждане, имате възможност да запазите документа на локалния Ви компютър (File/Save)

  • Ако Вашият браузър Ви предлага да свалите и запазите файла, просто изберете подходящо място на хард-диска си за да го съхраните. Добре е да обърнете внимание на мястото, където запазвате файла, за да можете лесно да го откриете, когато свалянето завърши.

Освен това, можете да запазите файла, като кликнете с десен бутон на линка и зададете "Save target as" или "Save Link As" и изберете съответния диск или папка, където да запазите файла.

 

Използване на компресирани и архивирани файлове

В някои случаи, големи отделни документи или група от файлове се архивират заедно и се компресират в един (по-малък) файл. Името на тези архиви завършва на "ZIP". Като кликнете на линк, водещ към архивиран файл, то той ще бъде свален на Вашия компютър. 

Веднъж свалени, тези компресирани файлове могат да бъдат разкомпресирани с просто двойно кликване  и избиране на папка, където да бъдат  съхранени.