нашите сайтове english

Лятна работа в общинските Центрове за подкрепа за личностно развитие и училищата на територията на община Варна

При спазване на всички противоепидемични мерки ще се провежат безплатни летни занимания в Центровете за подкрепа за личностно развитие и общинските училища на територията на Община Варна.

Общински детски комплекс ще работи през цялото лято. Лятно училище „Християнче“ ще работи от 1 юни до 31 август със свободен достъп за всички деца от Варна след предварително подадено заявление-декларация от родителите. През юли и август ще работят всички школи, като някои от тях само с постоянните си групи – Варненска детско-юношеска опера, Детски хор „Добри Христов“, Студио –Балет, школа „Балет“, ДФА „Българче“, ДЮТ „Златното ключе“, Театрално училище „Палечко“, школа по пиано, ВА „Сребърни звънчета“. Графиците и Програмите са  качени в сайта на центъра.

Наситена на дейности е и лятната програма ЦПЛР-Център за кариерно ориентиране. Всеки понеделник от 06.07.2020 г. до 31.08.2020 г., 10.00-11.30 ч. в Младежки дом-Варна, зала 17 ще се провежда ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ „Със забавления и игри – за професиите научи”.  Индивидуално консултиране на ученици, завършващи основно образование и техните родители ще се извършва всеки делничен ден от 01.07.2020 г. до 28.07.2020 г., 12.30 – 16.30 ч в Младежки дом-Варна, зала 17. ЛЕТНИ ЗАНИМАНИЯ НА ТЕМА „Професия мечтател” съвместно организирани с Регионална библиотека  „Пенчо Славейков”, отдел Изкуство ще има всяка сряда от 08.07.2020 г. до 29.07.2020 г., 10.00-11.30 часа. През юли и август ЛЯТНА АКАДЕМИЯ „Опознай професиите” ще запознава учениците със специалисти от различни професии: Пожарникар, Зооинженер, Актьор, Полицай, Треньор по модерен балет, Хлебар-сладкар, Сценограф, Уредник зооколекции, Детски психолог, Диригент, като занятията ще се провеждат на територията на специалистите-домакини. От 27.07. до 30.07.2020 г. ще се проведе СЕДМИЦА НА МОРСКИТЕ ПРОФЕСИИ. Заниманията са подходящи за деца и ученици от 5 до 12 години и ще се провеждат след предварително записване и сформиране на групи.

От 16.06. до 14.09.2020 г. в ЦПЛР-Логопедичен център ще се провежда консултативна дейност. В рамките на работното време от 08:30 до 17:00 на ул. „Дрин“ № 31 дежурен логопед ще приема за консултиране деца и ученици.

През лятото от понеделник до петък от 10 до 12 часа летни ваканционни занимания ще се провеждат и в ЦПЛР-НАОП „Н.Коперник“. В школите „Занимателна астрономия“, „Пътешествие сред звездите“, „Изследователска астрономия“, „Космически хоризонти“ учениците ще „пътешестват“ из Слънчевата система, ще търсят астрономически съкровища, ще се ориентират по компас и по Слънцето, ще изучават частите на телескопа и ще провеждат наблюдения на далечни обекти. Част от заниманията ще се провеждат на територията на центъра, а друга – на открито в Морската градина.

Подробности за летните програми на центровете и общинските училища може да намерите на интернет страниците им, в сайта на Община Варна, рубрика „Образование“ и страницата на Министерство на образованието и науката.

 

https://varna.bg/bg/90

http://www.logoped-varna.com/

https://astro-varna.com/

http://odk-varna.com/

https://cko-varna.bg/

https://www.mon.bg/bg/100168

 

Top