нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

Свързани файлове

8 729 деца са участвали в курсовете за начално обучение по различни видове спорт, организирани и провеждани от общинското предприятие „Спорт“ от началото на инициативата през 2015 г. до март т.г. Най-много малчугани са се възползвали от безплатните тренировки по плуване - в комплекс „Приморски“ 10 491 деца, а в басейн „Делфини“ - 4619 деца. Спортен клуб „Локомотив“ са посетили 1203 деца по програмата, ледената пързалка - 1063, спортен комплекс „Простор“ – 658, на общинския спортен комплекс „Чайка“ – 304, на Конната база – 253 , залата на Първа езикова гимназия – 138 деца.

Тренировъчните занимания са безплатни и се провеждат по предварително изготвен месечен график. Записването става на място в спортните комплекси, където може да бъде получена допълнителна информация за програмата и графиците за тренировки. От миналата година заниманията се съобразяват и с въведените противоепидемиологични мерки.

В СК „Простор“ се предлагат възможности за обучение по художествена гимнастика, спортна гимнастика, акробатика, борба, бокс, кикбокс, киокушин, ММА, Джу-Джицу и шах; В СК „Локомотив“ – лека атлетика, хандбал, баскетбол и борба; В ТК „Чайка“ – тенис на корт; В многофункционалната спортна зала в Първа езикова гимназия - волейбол; В базата за конен спорт във Виница - конен спорт.

Категории

Top