нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

Свързани файлове

Малък град, нарисуван върху асфалта под Пантеона в Морската градина, дава възможност за обучение на деца по пътна безопасност - с цветни улици, пешеходни пътеки и знаци. Инициативата е на ДСК - Варна, подкрепена от Община Варна и от КАТ - Варна. На откриването присъства кметът Иван Портних, който поздрави организаторите и призова за спазване на правилата за движение и опазване на живота и здравето на пешеходците. Той допълни, че общината продължава да работи за създаване на условия за обучение по пътна безопасност в детските градини.

"Община Варна е първата в България, която обръща внимание на безопасността и ниската скорост в града още през 2017 г. Тя активно подкрепя и се включва и в Европейската седмица на мобилността, затова избрахме морската столица да бъде домакин на събитието", коментираха от банка ДСК.

Проектът цели облагородява на градската среда, като насочи вниманието върху важен за обществото  проблем - безопасността на децата на пътя. Кампанията, която ще продължи през целия месец септември, ще има различни онлайн и физически активности, които ще спомогнат за по-добрата осведоменост на най-малките участници- за правилата движение и за безопасността.

Категории

Top