нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

ВАРНЕНСКА КОНСУЛТАНТСКА ФИРМА С УСПЕШНО РАЗВИТИЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВРОПРОЕКТ

Варненска фирма за консултантски услуги продължава успешно дейността си, след като получи подкрепа по проекта „Създаване на „Димитрови Груп“ ЕООД – устойчива агенция за мърчандайзингови и консултантски услуги“. Той е финансиран по процедура „Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност - Компонент II“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007- 2013г. Общият бюджет на проекта е 18 740 лв.

Целта му е стартиране на самостоятелната стопанска дейност на агенция за мърчандайзингови и консултантски услуги, целяща да допринесе за утвърждаването на иновативен бизнес модел в областта на търговията в големите търговски вериги. С европейските средства е нает офис, осигурени са добри условия за работа. Фирмата е оборудвана с необходимите за дейността техника, софтуер, хардуер, материали и консумативи. Изработен е и уеб сайт.

В самото начало фирмата подпомага дейността на голяма столична мърчандайзингова компания във Варна и региона. Постепенно набира свои клиенти. Компанията получава сериозен тласък благодарение най-вече на иновативния й подход. „Димитрови Груп“ първа въвежда услуга за изпращане на снимки и клипове от търговските обекти в реално време. Това става благодарение на купеното по проекта модерно за времето си оборудване. Другото нововъведение на фирмата, станало реалност пак чрез финансирането от програмата, е създаване на допълнителен модул към сайта на фирмата за следене на сроковете на годност на стоките. Така компанията улеснява управлението в търговските обекти при вземане на решения за промоции или изтегляне на стоки от мрежата. Предимство пред конкуренцията е въвеждането на нов софтуер за следене на наличностите в търговските обекти.

 

Категории