нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

ДИЗАЙНЕРСКО СТУДИО ВЪВ ВАРНА РАЗВИ УСПЕШЕН БИЗНЕС ПО ЕВРОПРОЕКТ

 

Дизайнерско студио за платове и дамаски, стартирало дейността си благодарение на европейско финансиране, продължава да функционира успешно във Варна. Бенефициент по проекта “Студио за интериорен дизайн с търговска мострена зала” е фирма „Дафовска“ ЕООД. Той е осъществен по процедура „Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност - Компонент II“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007- 2013 г. Общият му бюджет е 19 698 лв.

Със средствата е наето подходящо помещение, доставени са обзавеждане, оборудване, материали, суровини и консумативи. Закупена е нужната техника. Шевната машина, осигурена по проекта, дава възможност да се изработи текстилът за клиентите. В работния процес се използва специална програма за проектиране. Със софтуер се следят наличностите, продажбите, доставките и ревизиите на стоките в обекта.

Дизайнерското студио е снабдено с всички необходими мостри на интериорния текстил - на закачалки, каталози и плат, за да се покаже видът на ушитото перде; на плат на дамаските за възглавници; перделици - помощният аксесоар за ушиването на пердето; корнизи - за да се закачат ушитите мостри; табло, което показва всички видове корнизи.

Ключов момент в организацията на бизнеса става стартирането на онлайн магазин. Благодарение на тази стъпка дейността на фирмата се разширява много и тя започва да обслужва клиенти от цяла България.

Категории