нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

ПО ПРОЕКТ МЛАДЕЖИ ОТ БЕЛОСЛАВ ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

Представители от Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) организираха обучителен курс на младежите от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПГ „Св. Димитър Солунски“ в гр. Белослав. Той се проведе в рамките на проекта „eNEET Rural: Насърчаване на предприемачеството и подобряване уменията на незаети и неквалифицирани младежи от малките общини”. Партньори по проекта са 7 организации от България, Румъния, Испания, Унгария, Словения, Италия и Норвегия. АБЧО е водеща организация. Проектът на стойност 1 774 561,34 евро  е финансиран от Фонда за младежка заетост на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014-2021г.

Обучителният курс е насочен към подкрепа на трудовата интеграция на участниците и насърчаване на предприемаческите им инициативи в сферата на селското стопанство.
            Преминавайки през специализираните обучителни модули, младежите получават
умения, увереност и мотивация за кандидатстване за работа,
специфични знания за намиране на работа като озеленителни, градинари и растениевъди, аранжори на цветя, работници смесено стопанство, животновъди и други позиции в селското стопанство. Курсистите получават и възможност да се включат в младежки обмени в партньорските страни, както и в стажантски програми в земеделски ферми. На всички участници е издаден сертификат за успешно приключване на обучението.

Проектът „eNEET Rural: Насърчаване на предприемачеството и подобряване уменията на незаети и неквалифицирани младежи от малките общини“ е стартирал на  01.10.2018г. и ще приключи на 30.09.2021г.

Още за него четете ТУК, ТУК и ТУК

Категории