нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

ПО ПРОЕКТ АВРЕНСКА ФИРМА РАЗШИРЯВА ДЕЙНОСТТА СИ ЧРЕЗ ВНЕДРЯВАНЕ НА МОДЕРНА ТЕХНИКА

Авренска фирма ще разшири дейността си чрез закупуване на машини и съоръжения по проекта „Подобряване на производствения капацитет на ЕЛИТ ТРАК ЕООД“. Той се финансира от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020г. чрез Местна инициативна група „Аврен - Белослав“. Общият бюджет на проекта е 183 590 лв. Бенефициент е „ЕЛИТ ТРАК“ ЕООД. Фирмата, която е със седалище в авренското село Китка, е водеща компания за производство на химически течности за всякакви превозни средства.

С европейските средства тя ще си закупи модерно оборудване: машина за автоматично дозиране, пълнене и завиване на капачки на бутилки; етикетираща глава със стойка;  апликаторна система за етикети; машина за групова опаковка на продукти със стреч фолио и стерилизатор-сушилня. По проекта се предвижда и разкриване на едно работно място.

С внедряването на новите технологии ще бъде подобрена ресурсната ефективност в производствения процес. Съвременната автоматизирана линия за бутилиране и опаковане на продукти ще спомогне за елиминиране на загубите на материал и оптимално и рационално използване на консумативите /етикети, опаковъчен полиетилен и др./ Електрическата енергия ще се използва ефективно чрез интегриране на контролери и датчици за автоматизация в закупеното по проекта оборудване. Ще бъде минимизирано отрицателното въздействие от производствената дейност върху околната среда.

Проектът е стартирал на 14.04.2021г. и ще продължи до 14.04.2022г.

Категории

Top