нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

ТУ-ВАРНА С УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ ЗА МОРСКО ОБРАЗОВАНИЕ

Технически университет - Варна показа иновативност и поглед в бъдещето на морското образование с участието си в международния проект DERIN (Digital Education Readiness in Maritime and Inland Navigation) по програма „Еразъм+“. Проектът включва и пет европейски организации от Холандия, Румъния, Латвия, Хърватска и Естония. Заради доказаната си компетентност при иновациите в морската сфера ТУ-Варна е предпочетен партньор за България от водещата организация CERONAV - Romania.

За работа по проекта са привлечени и лидерите в морската индустрия Kongsberg и Wärtsilä Voyage, които ще увеличат възможностите на ТУ - Варна в морското образование. Проектът ще обхване всички морски катедри в университета. Те ще имат възможност да подсилят  образователните си способности в новата реалност и ще могат да презентират своите възможности на международни конференции.

С участието в DERIN ще се затвърди водещата позиция на Технически университет – Варна при онлайн обучението в морската сфера. Ще се търси и надграждане на сегашните възможности с виртуална реалност и други новости в сферата на морското образование, които висшето училище предоставя на своите студенти и курсисти. За неговите възпитаници в морски специалности проектът е шанс за среща с водещи компании, с които университетът си партнира. 

Категории

Top