нашите сайтове english

Официален сайт на община Варна

ПО ПРОЕКТ СЪЗДАДОХА ИНОВАТИВЕН СПЕКТАКЪЛ ЗА ОПАЗВАНЕТО НА ЧЕРНО МОРЕ

 

Иновативната театрална постановка „SOS за ЧЕРНО МОРЕ“ ще бъде представена пред детска публика от 10:30 часа на 12.05.2021 г. /сряда/ в киносалона на Народно читалище „Съзнание – 1926 г.„ – гр. Белослав. Ще бъдат изнесени две представления с екологична насоченост. Целта е да се обърне внимание на опазването на Черно море от замърсяване с органични и неорганични отпадъци.

Спектакълът е създаден като част от проекта „Наръчник на туриста „Културно-исторически и туристически календар в МИРГ Варна, район Аспарухово - Белослав - Аксаково”. Той се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020г. чрез МИРГ „Варна, район Аспарухово - Белослав - Аксаково”, мярка 3.1.1. “Екологична и устойчива рибарска област”. Общият бюджет на проекта е 44 064 лв. Бенефициент е Сдружение „Европейско предприемачество“.

Основната идея е запазване и съхранение на природни, културни, исторически и други ценности, богатства и забележителности на територията на местната инициативна рибарска група. Освен театралната постановка, по проекта са проведени фотоизложба и експозиция на детски рисунки. Издаден е двуезичен наръчник с културни събития, исторически и туристически обекти на територията на трите общини, организирани са информационни срещи с екологична насоченост.

Проектът е стартирал на 20.05.2020г. и е продължил до 20.03.2021г.

Категории

Top